5 tipuri de conifere recomandate pentru grădina ta

Aproape nelipsite din nicio amenajare peisagistică, fie grădini rezidențiale sau parcuri, coniferele sunt apreciate în primul rând pentru că sunt plante care rămân mereu verzi și decorează atât în timpul verii cât și în timpul iernii. Având forme și culori diferite, înălțimi de la câțiva centimetri pănă la câțiva metri, aceste plante pot decora atât solitare cât și în grupuri, aliniamente sau pot fi utilizate ca și gard viu.

Mai jos sunt descrise 3 specii recomandate în formarea gardurilor vii și 2 specii mai deosebite care pot fi folosite solitar sau în grupuri în amenajarea grădinilor.

1.Chamaecyparis lawsoniana Columnaris – Chiparosul albastru

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris

Având o culoare albastru-vernil este un conifer de talie medie cu un ritm de creștere destul de redus. Preferă solurile fertile, zonele însorite și suportă foarte bine tunsul formând garduri vii foarte compacte și foarte elegante.

2.Taxus bacata – Tisa

 

Taxus bacata

Conifer de talie mare, dar care suportă foarte bine tunsul și poate fi menținut la înălțimea dorită. Nu este pretențios la tipurile de sol și se dezvoltă bine atât în condiții de soare cât și de semi umbră sau chiar umbră. Folosit cu succes atât ca plantă solitară, dar și în aliniamente și garduri vii. Decorează prin frunzele aciculare scurte de culoare verde intens și lucioase și prin fructele mici de culoare roșie.

3. Thuja occ. Brabant – Tuia Brabant

Thuja occ. Brabant

Conifer de talie mare, dar care se tunde și se modelează foarte ușor, ideal pentru gardurile vii. Frunze de culoare verde-gălbui cu aspect solzos. Specie care se adaptează la aproape toate tipurile de sol și expunere, rezistentă față de boli și dăunători. Are un ritm de creștere mare și necesită destul de multe tunderi, dar formează garduri vii compacte și elegante. Specie foarte rezistentă la poluare, se folosește cu succes în amenajările urbane.

4. Picea glauca conica

Picea glauca conica

Este un conifer cu frunze veșnic verzi de talie mică, la maturitate planta ajunge la maxim 2- 2,5 m. Decorează prin forma conica si foarte compactă și coloritul de un verde viu mai ales în timpul primăverii când apar creșterile anuale. Poate fi utilizată ca și plantă solitară sau în mici grupuri pe stâncării. Se pretează și în creșterea în jardiniere sau la ghiveci. Preferă solurile bine drenate, aerisite și fertile, iar în lunile călduroase trebuie udată destul de des.

5. Cedrus deodara Feelin Blue

 

Cedrus deodara Feelin Blue

Este un conifer deosebit cu frunzișul veșnic verde. Cedrul aparține familiei de plante Pinaceae. Coniferul crește cu o coroană bogată și densă ce primește o formă neregulată cu aspect curgător. Frunzișul este acicular, fiecare ac are lungimea de 3-5 centimetri. Culoarea frunzișului este remarcabilă, creste în nuanțe intense de albastru-argintiu.
Cedrul Himalayan se încadrează în categoria coniferelor de talie mică. Cedrul are o creștere lentă. Înălțimea maximă a coniferului este de 3-5 metri. Coniferul prosperă bine dacă se poziționează în zonele însorite și luminoase. Solurile preferate sunt solurile acide, bine drenate cu o umiditate medie constantă. Solul nu se va udă în exces. Coniferul nu necesită întrețineri deosebite. Este un soi rezistent la poluare și la dăunători. Cedrus deodara Feelin Blue este un soi perfect pentru amenajarea grădinilor mici și a grădinilor montane sau de stâncărie. Frumusețea coniferului este evidențiată prin port, aspect, frunziș și culoare. Soiul se poate planta în ghivece pentru a decora terasele și balcoanele. Frumusețea naturală a coniferului oferă imagini deosebite cu gust grădinilor.

Îți recomandăm fertilizarea coniferelor din grădina ta cu gama de îngrășăminte profesionale Fenix

În cazul în care ai întrebari suplimentare ne poți contacta folosim metodele de mai jos. Specialiștii Gazon Luna te vor ajuta să iei cea mai buna decizie, potrivită nevoilor.

Telefon : 0756100300

Email: [email protected]

Chat Online pe : Gazonluna.ro

Facebook Grup ( Cea mai mare comunitate a iubitorilor de verde din România): GazonLuna

Lasă-ne un comentariu cu orice întrebare legată de gazon, iar specialiștii Gazon Luna vor răspunde.